Tips & Råd

Ska du investera i kontorsförvaring? Tänk på detta!

Ska du investera i kontorsförvaring? Tänk på detta!

Underlätta organisering av dokument
En välordnad arbetsmiljö är avgörande för effektivitet. Genom att ha välstrukturerade förvaringslösningar blir dokumenthanteringen både enklare och mer tidseffektiv. Att organisera specifika förvaringsplatser för olika dokumenttyper minskar oreda och ökar produktiviteten. Enligt en studie av PwC spenderar en genomsnittlig anställd en stor del av sin arbetsdag på att söka efter dokument, vilket understryker vikten av effektiv förvaring.

Optimerad arbetsmiljö genom smart förvaring
Att skapa en välordnad och effektiv arbetsmiljö börjar med rätt val av kontorsförvaring. Anpassa förvaringslösningarna efter kontorets specifika behov och utformning. För ett kontor med begränsat utrymme är förvaring på hjul en bra lösning för flexibilitet och för att spara på utrymme. På större kontor kan större, fasta förvaringsenheter som arkivskåp och större sidoskåp vara mer passande.

Personlig förvaring och säkerhet
För att möta behoven av ett växande kontor kan det vara dags för att överväga personlig förvaring, särskilt i större arbetsmiljöer. Låsbara skåp som hurtsar är ett bra alternativ för att säkerställa att anställdas personliga tillhörigheter, såsom plånböcker och mobiler, förvaras tryggt och säkert. Hurtsar är även bra om kontoret har mycket lösa småartiklar som häftapparater, pennor och skrivblock. Om kontoret hanterar sekretessbelagd information är låsbara kontorsskåp en nödvändighet.

Några av ELJ’s mest populära möbelserier:

Towerskåpet – En modern och flerfunktionell möbel
Towerskåp, med sin höga och smala design, är särskilt lämpade för att maximera förvaringsutrymmet i begränsade ytor. Deras modulära design gör det möjligt att anpassa förvaringen efter specifika behov och kan också integreras med andra kontorsmöbler för en enhetlig look. Ett populärt sätt att använda towerskåpen är att placera dem vid sidan av ett kontorsbord för att därmed fungera som avgränsare mellan två medarbetare eller mellan flera bord och resterande del av rummet. Towerskåpen möjliggör också en användarvänlig och personlig touch då skåpet öppnas inåt så det inte behöver störa andra runtom samtidigt som skåpets innehåll är avskärmat.

Hurtsen – En livsnödvändig möbel
Hurtsar erbjuder en omedelbar lösning för att minska röra på skrivbordet. Deras flexibilitet och mångsidighet gör dem till en oumbärlig del av varje kontorslayout. Ett rekommenderat sätt att använda en hurts på kan inkludera följande:

  • Uppmärkning av lådor
  • Sorteringsfack i lådorna för bättre organisering
  • Låsbara lådor för säkerhet

Sidoskåpet – För kontorsdesign och kapacitet
Sidoskåp är inte bara en praktisk lösning för dokumentförvaring, de bidrar också estetiskt till arbetsmiljön. Sidoskåpen fyller sin funktion på arbetsplatsen genom att de med fördel kan förvara större saker som inte används på daglig basis. Exempelvis påfyllnadspapper, pärmar, arkiv, förbrukningsmaterial och mycket mer. Detta möjliggör att enbart förvara det viktigaste i hurtsar, som används på daglig basis.

Använd möbeldesign för att skapa en optimal miljö för produktivitet
Förvaringslösningarnas mångfald i färg och storlek gör det möjligt för företag att spegla sin varumärkesidentitet inom kontorsutrymmet. En studie från University of Texas visar att färgval kan påverka anställdas humör och produktivitet, vilket gör detta till en viktig aspekt vid val av kontorsmöbler. Trä är enligt många en design som bidrar till hemkänsla och lugn, vilket kan bidra till minskad stress och därmed en bättre miljö för produktivt arbete.

Välj förvaring som kompletterar kontorets inredningsstil. Oavsett om du föredrar vit laminat, ek eller grå, är det viktigt att förvaringslösningarna både harmoniserar med och kompletterar kontorets övergripande estetik. Glöm inte att hålla kontorsförvaringen enhetlig och håll dig gärna till en och samma färgtema genom hela din lokal.

Professionell rådgivning för optimal lösning
För att hitta den bästa förvaringslösningen för just ditt kontor, överväg att ta hjälp av erfarna projektsäljare. De kan erbjuda anpassade förslag, rita upp planer, koordinera installation och säkerställa att dina förvaringsbehov möts på bästa sätt.